Aktivne temeAktivne teme  Ispiši listu članova forumaLista članova  Pretraži forumTraži  UupoomoćUupoomoć
  RegistracijaRegistracija  LoginLogin
Komentari vijesti
 virovitica.net forum : Komentari vijesti
Naslov Tema: droga OdgovoriPošalji novu temu
Autor
Poruka << Prijašnja tema | Slijedeća tema >>
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 18.02.2006 u 10:48 Citiram koden

"VIROVITICA - Mario je maturant jedne virovitičke srednje škole i vrlodobar je učenik. Punoljetan je. Roditelji o njegovoj "razbibrizi" nemaju pojma. Da znaju, tvrdi, bilo bi "gadnog fajta". Uglavnom lake droge konzumira vikendom. Počeo je prije dvije godine. Tražio je anonimnost i slikanje s leđa. - U mom društvu pušila se marihuana. Vukla me znatiželja, a nisam se navukao na nešto teže. Ima onih koji jesu. Na sreću, malo ih je. Danas je marihuana gotovo svima dostupna. Znam da je "zašla" i među osnovnoškolce.

Po dim u park
Oni prvo u parku potegnu koju, zatim se sjure u kafiće i uz alkohol, tulumare do jutra. U mom razredu više od polovice je probalo marihuanu, makar dim. S težim drogama ne eksperimentiraju. Tvrdi kako u Virovitici ima i onih koji su na težim stvarima, ali njemu koji živi od roditeljskog džeparca, to predstavlja nepremostivu prepreku.

- Nemamo novca za heroin i kokain. Cijena grama "bijelog" se kreće od 600 kuna naviše. To je za nas prevelik luksuz, pa je na cijeni marihuana. - Nas četvero kupimo marihuane za 100 kuna. Pušimo je doma kod onog kod kojeg su roditelji odsutni, ili vani, u parku. Ako je riječ o tulumima, tada je marihuana neizostavni dio rituala. Može je probati tko hoće. Inače, 50 grama marihuane u Virovitici stoji oko 300 kuna.

Gljive za raspoloženje
Znam da je u Osijeku jeftinije. Sudenti koji su tamo na fakultetu znaju kupiti po 250 kuna, pa potom preprodati u Virovitici. Marihuana je dobar "temeljac" za izlazak, a omiljeni su "kolačići". "Trava" se "preprži" na maslacu, dobije se čisti THC i tada se mogu praviti i palačinke. Ecstasy je oko 30 kuna.
Uzimamo i gljive. One znaju držati i do 48 sati. Porcija za dvoje dođe do 200 kuna. To je, kada se uštedi lova. One su prirodni LSD - priznaje Mario."

Kristijan Toplak
Večernji list

Prekopirao sam tekst sa VTConline.

Zanima me da li je autor samo istaknuo cjenik il radi reklamnu kampanju za nepoznatog naručioca?

Nije se izjasnio, niti komentirao a bogme nije nikog od odgovornih ništa niti pitao.

Baš me zanima Vaše mišljenje.__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
Goran
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 18.02.2006 u 12:30 Citiram Goran

"Nije se izjasnio, niti komentirao a bogme nije nikog od odgovornih ništa niti pitao".

Upravo u Tvom zaključku leži sva tajna suvremenog hrvatskog novinarstva. I kada nađemo dobru priču sfušarimo je jer nemamo vremena provjeriti navode. Većunu naših urednika, uostalom, i ne zanima riječ odgovrnih i stručnih osoba.
Vidio sam tekst i u tiskanom izdanju. Urednik ga je naslovio sa ŠOKANTNO. Što je šokantno? Hrpa nerovjerenih podataka skrivenih iza fraza "maturant jedne virovitičke škole", vjerojatno izmišljeno ime ili fotografija nekog mladića s kapljačom na glavi kome se, doduše, vidi dio nos i brade? Cijene, možda. Tko je potvrdio da navodni Mario govori istinu?
U okviru su policijski podaci o broju privedenih osoba, ali se ne precizira je li riječ o dilerima ili ovisnicima. U svakom slučaju riječ je o sitnim ribima - ukupno 5,5 kg marihuane, 240 stabljika kanabisa, 16.000 sjemenki i 25 tableta heptanona. O krupnim dilerima gotovo nikada ne čitamo. Jedno kada nekome stanu na žulj.

Dobro si, Koden, postavio dilemu: Što je poanta ove priče To da osnovnoškolci probaju marihuanu. Pa što,  i Račan ju je probao. I mnogi drugi su to javno priznali.
Mario se tome, kao, čudi? Ili se žali što je svima dostupna? Možda mu je preskupo pa preko medija apelira na dilere da daju neku akciju. Htio bi, jadan, prijeći nepremostivu prepreku zvanu roditeljski džeparac pa u pomoć pozvao medije.

Natrag na vrh Vidi Goran's Profil Pretraži druge poruke poslane od Goran
 
VTčanka
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 18.02.2006 u 12:48 Citiram VTčanka

Ni novinar ni urednici ne znaju posao. To je danas novinarstvo.

A kad treba nešto reći o mladima pijanima i bez cilja, onda se ne javljaju ni takvi novinari, ni takvi urednici, niti mame i tate koji daju taj džeparac....

Meni nije drago što se marihuana reklamira kao bezopasna i pristupačna. Ima i drugih bezopasnih i pristupačnih načina rekreacije i zabave.

Natrag na vrh Vidi VTčanka's Profil Pretraži druge poruke poslane od VTčanka
 
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 18.02.2006 u 14:00 Citiram koden

da VTčanka, slažem se s tobom

Da se kanabis slučajno uzgajao u "USA state Virginia" bio bi svjetski rasprostranjen i sada bi vodili kampanju protiv pušenja marice, a klinci bi jeli palačinke u Mc Donaldsu slobodno... - šala mala

Mislim da je največi problem što je droga dostupna za svakog klinca koji skupi novaca, stvarno je jadno da DJETE odmah nađe dilera kad hoće kupit drogu a policija ne može uhvatiti niti jednog, izgleda da su vicevi o policajcima istiniti il im ti dileri nisu konkurencija PA SE PROTIV NJIH NE BORE...__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
Goran
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 18.02.2006 u 17:13 Citiram Goran

Nije stvar u vicevima o policiji. Znaju oni jako dobro tko u Virovitici dila. I da hoće vrlo lako ih mogu uhvatiti.
No, nije policija jedini krivac. Ima poslije njih još nekoliko instanci: Državno odvjetništvo, sudovi ...
Natrag na vrh Vidi Goran's Profil Pretraži druge poruke poslane od Goran
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 18.02.2006 u 19:48 Citiram juliška

U većini zemalja marihuana je legalizirana, no ja se s tim ne slažem Pripadnica sam mlađe generacije u VTC i još uvijek izlazim, gledam redovito tko što nudi, tko konzumira i vjerujte ostali bi bez teksta da znate tko je sve upleten u to.

Što se tiče hvatanja dilera i ovisnika, uglavnom se privode maloljetnici koji su popušili joinit odnosno povukli dim ili dva, dileri su javni i svi ih znaju samo što im policija ne može ništa, jer policajac koji ih privede ostaje bez posla. Nije kriva policija, nego njihovi šefovi.

Gorane, nije u redu napadati Državno odvjetništvo, ono ne hvata kriminalce pa tim ni ovisnike ni dilere, oni rade kako im policija dostavi podatke. Odluke donose na temelju činjenica, a činjenice su relevante. Često puta čista situacija (znači spremo za osudu i sud) padne u vodu, jer glavni svjedoci se ustrtare i odustanu od svog iskaza. A tko im može zamjeriti, boje se za svoj život, život svoje obitelji.

Problem je puno dublji i kompleksniji. Prvi put "marica" se dobije besplatno, ako si stvarno umiljat i drugi put dobiješ besplatno, treći put platiš jedan dio, četvrti put pola cijene, peti put punu cijenu... dok se ne navučeš.

Virovitica je u Hrvatskoj u samom vrhu po rasprostranjenosti droge. Ušla je u škole, domove, ulice. Treba sasjeć u korjenu, a ne počupat zaperke.

Tako vam to funkcionira.Editiran od juliška na 18.02.2006 u 19:49
Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
Goran
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 18.02.2006 u 20:56 Citiram Goran

Krivo si shvatila Juliška, ne napadam ja Državno odvjetništvo. Ja sam samo donio zaključak na osnovu nekih činjenica koje imam. Znam da oni ne love dilere i kriminalce. Oni mogu prihvatiti ili odbaciti nalaze policije. Znam da se neki svjedoci ustrtaju pa sve padne u vodu, ali isto tako znam da nekad cijeli policijski trud padne u vodu zbog krive procjene odvjetništva ili suda (koje su, naravno, da ne bude zabune u okivru zakona).
Stručnjaci su o tome u medijima vodili polemike, a sudjelovao sam i na nekoliko seminara u kojemu su novinari, suci, državni odvjetnici i policija ramijenjivali iskustva.

Vidim Juliška, da si dobra u pravnim pitanjima.

Natrag na vrh Vidi Goran's Profil Pretraži druge poruke poslane od Goran
 
Gonzo
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 18.02.2006 u 23:43 Citiram Gonzo

Ma da, naravno, dobra je u pravnim pitanjima...i ondak njena budalasta tvrdnja da je ...' marihuana u većini zemalja legalizirana' ...
nakon tvog povlađivanja njoj, ispada istina !!!

A da ne spominjem ostalo...

B&A

Natrag na vrh Vidi Gonzo's Profil Pretraži druge poruke poslane od Gonzo
 
Goran
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 19.02.2006 u 09:43 Citiram Goran

Ne znam ja u ovom trenutku u koliko je zemalja marihuana legalizirana, ali provjerit ću. To što sam primijetio da u diskusijama na forumu, za razliku od mnogih, poznaje pravnu proceduru (i da je u slučaju dječjeg prsta dobro informirana) ne znači da joj povlađujem. Odnosilo se to samo na jedan segment njezinog sudjelovanja u raspravama.
Eto, na primjer, Juliška tvrdi da je Virovitica u samom vrhu po rasprostranjenosti droge, a mene zanaima na osnovu kojih podataka je to zaključila.
A što se tiče Državnog odvjetništva, evo svježeg primjera iz današnjih novina. Prema tvrdnjama pretučenog novinara Anđelka Ercega, urednika "Makarske kronike" Državno odvjetništvo je napadača moglo, a nije kazneno prijavilo!!!
Slično prolaze i dileri.

Natrag na vrh Vidi Goran's Profil Pretraži druge poruke poslane od Goran
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 19.02.2006 u 19:29 Citiram juliška

Prvo da odgovorim Gonzi, ak sam ja takva budala da dajem budalaste tvrdnje, što bi ti tak pametno rekao na ovo sve. Vidim ništa.

A sad Goranu, po pitanju pravnih stvari znam dosta toga, neću reći odakle, ali imam velike veze s pravom. Državno odvjetništvo nikoga kazneno ne prijavljuje, to nije praksa, to rade fizičke i pravne osobe, policija, tako da taj novinar nema pojma o čem piše, nek pročita Pravilnik i Zakon o državnom odvjetništvu. U konkretnom slučaju da je on podnio kaznenu prijavu, a to i treba napravit, Državno odvjetništvo bi poduzelo daljnje radnje. Postoje kaznena djela koja Državna odvjetnitšva progone po službenoj dužnosti, a ovo njegovo ne spada u tu kategoriju. Kažem, pročitajte Zakon, ak vam se da.

A da je Virovitica u samom vrhu po rasprostranjenosti droge zaključujem po tolikim statističkim podacima, jedno vrijeme smo bili na 3. mjestu. Isto tako bila je emisija "Sanja" na RTL-u gdje je dr. Sakoman, navodeći gradove u kojima je droga jako veliki problem, naveo i Viroviticu. Malo čitajte i informirajte se više, pa onda napadajte.

Nisam toliko glupa, koliko neke osobe to pokušavaju prikazati na svojiim postovima.

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
VTčanka
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 19.02.2006 u 21:38 Citiram VTčanka

Toliko droge u Virovitici?! U mom malom gradu?!

Pa što vi tamo radite toj današnjoj djeci???   

Natrag na vrh Vidi VTčanka's Profil Pretraži druge poruke poslane od VTčanka
 
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 20.02.2006 u 09:47 Citiram koden

juliška wrote:

U veæini zemalja marihuana je legalizirana...

ajd da nabrojimo neke: Nizozemska, Holandija, Nederalnd, Holand, Niskozemska, Dutch, Orange....hm, dalje ne znam... i to samo u "Coffe shop", gdje se jedino smije prodavati i konzumirati a ne smije se iznositi...

U svim drugim zemljama svijeta je zabranjena i konzumacija i prodaja...

Sorry, pravno si potkovana na razini teorije, praksa je ipak nešto drugo...

Htio sam reći da postoji sistem koji ne funkcionira i to nije slučajno. Radi se o svim polugama vlasti: zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj. To očito odgovara interesnim krugovima koji ostvaruju velike profite i drže SVE poluge vlasti pod kontrolom.

Pitanje je tko ima toliku moć da drži vlast pod kontrolom?

Ako oni koji moraju provoditi zakone ne znaju odgovor na to pitanje onda su takvi centri moći fakat na vlasti. A ako znaju a ne mogu i ne smiju ništa učiniti onda nisu vlast nego servis za skrivanje istine...  

Dakle, MAFIOKRACIJA na vlasti u HR (nema veze s političkim strankama jer i one prije i ova sada nisu učinile ništa da se to promjeni), jel to još netko misli...__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 20.02.2006 u 10:37 Citiram juliška

"Sorry, pravno si potkovana na razini teorije, praksa je ipak nešto drugo..."

Svaka čast na rečenome, al nemaš pojma ni gdje radim ni što radim. Tak da ja jako dobro znam razliku između teorije i prakse. Vidim da imate jako malo iskustva sa sudovima, u neku ruku to je dobro jer znači da se ne vucarate po sudovima. A s druge strane, s obzirom na vaše godine, čovjek očekuje ipak zrelije mišljenje.

A što se tiče zemalja - domišljato.

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 20.02.2006 u 10:55 Citiram koden

očito nije bitno gdje i što radiš, ja ti kažem da nemaš dovoljno iskustva...

U HR Državno odvjetništvo  progoni po službenoj dužnosti ono što je u tom trenutku politički oportuno i to pokriva zakonom a ne goni po službenoj dužnosti ono što nije politički oportuno pa i to pokriva zakonom...

D.O. je samo dio sistema i funkcionira potpuno isto kao i cijeli sistem...

U HR su nezavisni samo dupini u moru a ne SUDSTVO i D.O.__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 20.02.2006 u 11:42 Citiram juliška

Pa dobro jutro!

Ništa nije potpuno odvojivo od politike pa ni sudstvo. Dapače, politika i trenutna garnitura vlasti igra veliku ulogu u pravosuđu, samo što je to lijepo upakirano i zamotano. Celofan čini čuda.

Jedno je govoriti o Državnom odvjetnštvu RH, a drugo o Općinskim i Županijskim DO koji su podređeni Državnom odvjetništvu RH. Sustav nadređenosti i podređenosti koči cijelu stvar. Što vrijedi podređenima da naprave sve što treba, tonu papira, odluka i zaključaka kad jedan telefonski poziv mijenja sve? Onda se građanima servira samo jedan krivac, dok u pozadini radi cijela mala vojska pretpostavljenih.

Nekad treba kopat malo dublje, a to je opasno

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 20.02.2006 u 12:33 Citiram koden

JL malo si mi zbrkana...

Ili zakon ili politika, daj se odluči...

Kažeš opasno, malo provociranja pa dođemo do istine, ajd reci kog se to boji nezavisno pravosuđe: nadređenih, političara, mafijaša il se ne boji nikoga nego vlada oportunistički materijalizam (čitaj korupcija)...__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 20.02.2006 u 12:52 Citiram juliška

Ti hoćeš reći da zakon i politika nisu usko povezani? Zakoni se donose kako bi zadovoljili trenutnu političku scenu, tako da sve što se radi u RH bude unutar zakona (zato i ima toliko izmjena i dopuna zakona, ovisno o tome tko je na vlasti). Zakone donosi zakonodavno tijelo (sabor) koji se sastoij od političara (čitaj zastupnika - predstavnici građana). Kužiš? Politika-političari. Kako god okreneš, postoje "zakonske granice" koje idu u prilog politici, a ograničavaju male ljude.

Pravosuđe se ne boji nikoga samo je pod utjecajem politike, a ograničeno zakonom (ako ti nije jasno, počitaj gornji pasos još jednom). Čelnike pravosudnih tijela postavljaju političari, samo ovisno kako se oni formalno zovu u kojem tijelu. Sud je pun prljavih igara, samo ovisi o tome za koju stranu igraš.

 

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
Goran
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 20.02.2006 u 13:23 Citiram Goran

Zašto se, Juliška, napad na novinara, urednika, vlasnika i direktora Makarske kronike ne može goniti po službenoj dužnosti?
Pa to da su mogli goniti Ercegu su izjavili u Općinskom državnom odvjetništvu.

Natrag na vrh Vidi Goran's Profil Pretraži druge poruke poslane od Goran
 
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 20.02.2006 u 13:36 Citiram koden

Već sam rekao što mislim, ti si pokušala objasniti da DO radi samo po zakonu, rekla nam da pročitamo zakon, otud ova diskusija...

Sad si dokazala da poznaješ praksu, moja provokacija se isplatila...

Kažeš da se pravosuđe ne boji nikoga samo je pod ujecajem politike. Ma kako to političari utječu na suce i tužitelje, faktički im ne mogu ništa.

Izgleda da su Suci i Drž.odvjetnici pokvarljiva roba, nemaju osobni dignitet već kao svi u RH - OKREĆU SE KAKO VJETAR PUŠE NE BI LI PRISKRBILI JOŠ KOJU EKSTRA KUNU NA RAČUNU IL U KOVERTI...

Naučili su da za bolji položaj DIGNITET I POŠTENJE nisu preporuke već NEDOSTACI - RUKA RUKU MIJE A NOVAC OBADVIJE...

Dakle, napreduju oni lako pokvarljivi, jer oni pošteni, ako ih ima, nemaju šanse napredovati... 

Otud droga na svakom čošku u našem malom Gradu...

Šteta što je situacija takova, roditelji, čuvajte svoju djecu jer dileri će djecu čekati pored škole bez straha od kazne ili hapšenja...__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 20.02.2006 u 13:54 Citiram juliška

Za Gorana: sad sam malo istraživala o tom slučaju. U "24 sata" piše da je protiv gospodina Trutina podnijeta prekršaja prijava a da mu se smiješi i kaznena. Na službenim stranicama Hrvatskog novinarskog društva piše da je oštećeni novinar Anđelko Erceg podnio i kaznenu prijavu protiv napadača i zatražio policijsku zaštitu. No međutim policija mu je policijsku zaštitu odbila, ne znam zašto, ne poznam proceduru policije. Znači da je kaznena prijava podnijeta. Ja ne štitim ni DO ni sud, no žalosno je to što je gospodin Trutin bivši sudac Općinskog suda u Makarskoj, koji je koliko znam razrješen te dužnosti nečasno. Stoga se postavlja pitanje: da li će kriminalistička obrada prema njemu biti ispravno provedena, bez ikakvih uplitanja sa strane. Jer ako je bio sudac, znači da ima nekih utjecajnih ljudi i veza, i sve bi lako moglo pasti u vodu. To je najžalosnije od svega. Veliku ulogu u ovom svemu trebaju odigrati i novinari svojim tekstovima i pritiscima, jer ako se nešto želi napravit, to novine prve trebaju pogurat. Tako je barem do sada bilo. Da ne bi bilo zabune, ja jesam na strani oštećenog novinara.

Za Kodena: Ako koji sudac u svom radu ne pokaže da se savija kako vjetar puše, vrlo lako može ostati bez te titule (razrješi ga se dužnosti pod izlikom da nije bio efikasan i ažuran). Zato se suci boje političara, a da o privatnim obračunima i ne govorim. U potpunosti se slažem da nemaju osobnost ni dignitet i to dokazuju iz dana u dan. Imam prilike ih gledat i gade mi se. Što si veći kriminalac, to bolje prolaziš, barem kod nas u RH.

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
koden
Virovitički maršal
Virovitički maršal
Avatar

Pristupio/la: 02.11.2005
Lokacija: Croatia
Online Status: Offline
Poruke: 293
Poslan: 20.02.2006 u 14:06 Citiram koden

Nemam komentar, samo me strah za djecu...__________________
ima neka tajna veza.. za sve ljude zakon krut.. njome covjek sebe veže.. kada bira sebi put...
Natrag na vrh Vidi koden's Profil Pretraži druge poruke poslane od koden
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 20.02.2006 u 14:29 Citiram juliška

Svi se mi bojimo za djecu. Mala su, ne razumiju puno toga, naivna. Sad se po školama sve više govori o drogama, dijele se letci, ali mislim da nedovoljno. Roditelji doma trebaju što više razgovarat s djecom i non stop ih opominjat i objašnjavat.

Ali kad ta djeca malo porastu pa postaju tinejdžeri žele se uklopit u društvo da budu negdje prihvaćeni, pa da budu "in" isprobavaju većinu stvari koje im se nametne da ne bi bili "out". Tak je bilo sa mnom, istu stvar prolazi i moja sestra kao i drugi njezini vršnjaci.

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
Gonzo
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 20.02.2006 u 20:17 Citiram Gonzo

Nisam rekao da si ti budala, već si napisala budalaštinu, to ti je i Koden vrlo zorno objasnio. Dakle, tvrdnja da je marihuana u većini zemalja legalizirana, sad se svi slažemo, je budalasta.
Možda si ti htjela reći da je dekriminalizirana ?! To je ipak sasvim drugi pojam. Da pojasnim laicima, dekriminalizirana znači da se ne goni kazneno, već samo prekršajno. A de facto, to postoji i u našem pravosuđu već nekoliko godina. Znači, okružnicom Glavnog državnog odvjetnika iz druge polovice '90-tih godina, posjedovanje recimo.. do 1 gr. marihuane,1 tripa ( LSD ), ili jedan 'piz' žutog ( heroina ) - tu je netko opet po*eb'o stvari, pa je mislio da je jedan piz 0,5 gr. heroina,a nije, jer je jedan piz/suza obično oko 0,2 gr. heroina, znači to posjedovanje se ne goni po službenoj dužnosti, već DO mahom odbacuje takve kaznene prijave podnesene od strane policije.
Daklen, i kod nas se ne maltretira sitne uživatelje !!
A glede Sakomana i njegove tvrdnje... mislim da je posljednji put bio u Vtc ( kao i obično - na promociji svoje knjige - koji dolazak je uredno naplatio ( putne troškove )) negdje 2004.g.u ljetu, i to u restoranu Opće bolnice Vtc ( bio nazočan ).
Po podacima Centra za suzbijanje ovisnosti Vtc-podr. županije, mislim da opijatskih uživatelja ( heroinskih ), ima registrirano oko 80-tak.
Razmislite koliko je to stvarna brojka ( mislim da je dosta približna ), jer u našoj Županiji mahom svi koji se prijave dobivaju besplatno drogu, odnosno Heptanone. ( to je medicinski heroin )
Imao bih na ovu temu još dosta reći, ali mislim da sam i ovako pretjerao.
Prepuštam riječ stručnjacima.

B&A

Natrag na vrh Vidi Gonzo's Profil Pretraži druge poruke poslane od Gonzo
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 21.02.2006 u 08:57 Citiram juliška

Nisam stručnjak a ne mogu da ne odgovorim. O.K. ono za legalizaciju sam nepromišljeno rekla, to je istina. Neki dan sam čitala da je i u Švicarskoj aktualna tema marihuana, tako da se trenutno kod njih izglasava zakon kojim bi se dopustila legalizacija marihuane. Da li će biti izglasan, to ne znam (da me ne bi opet napali).

A za sitne konzumente, tu griješiš Gonzo i to jako. DO ne odbacuje takve prijave, provjeri još jednom. Kazneno će odgovarat svatko tko smota samo jedan "joint" i da ga na uživanje više ljudi. Kažnjivo je posjedovanje "jointa" koji sadrži više od 0,3% THC (tetrahidrokanabinola, to je aktivni sastojak marihuane), a samo jedan "joint" ima više od 0,3% THC-a. Kazne su uvjetne. Većinom se radi o maloljetnicima (znači od 14-18 god života, jer se do 14 smatra djetetom, a to je bitno u kazneom sustavu) i mlađim punoljetnicima (od 18-21 god). Mlađi punoljetnici dobiju kaznu, dok kod maloljetnika se takve prijave odbacuju ili se odlukom stavlja pod nadzor Centru za socijalnu skrb. Za heroin znam samo jedan slučaj koji je završio optužnim prijedlogom, ishod ne znam, a za kokain ne znam, jer takve stvari rješava ŽDO, kojeg kod nas nema tek u Bjelovaru.

Mislim da broja od 80 registriranih konzumenata nije realan. Njih ima puno više, samo što se ne prijavljuju (ne bi ni ja). Postoji razlika između povremenih uživatelja opijata i stalih ovisnika. Heptanone ne dobivaju svi mahom besplatno, to znam jer imam u obitelji jednog ovisnika, tako da ta tvrdnja ne stoji. Ovisno o tome kod kojeg doktora ideš, a ni on ne može uvijek odobravati upotrebu heptanona. Inače osoba kod koje se nađe heptanon bude kazneno gonjen, ako on nije izdan na recept. No u našim nekim ljekarnama takve tablete se nabavljaju i bez recepta, tako da smatram da taj broj nije realan. Osim heptanona dobro dođu i xsanaxi i praxiteni (koji se također mogu nabaviti bez recepta).

Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
Gonzo
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 21.02.2006 u 19:59 Citiram Gonzo

Ovako; posjedovanje opojne droge jest inkriminirano u čl. 173 st. 1 KZ-a, a kao što sama riječ lijepo govori to znači kad netko nešto ima kod sebe, odnosno njemu pripada ( Zakon o vlasničkim odnosima ), a takve slučajeve DO odbacuje, ako se radi o količinama koje sam naveo u tekstu jučer.
Ti misliš kad netko smota jedan joint i da ga na uživanje drugome, to je opisano u čl. 173 st. 5 KZ-a, a to je potpuno drugo kazneno djelo nego ono prvo. Ti u stvari govoriš o kaznenom djelu opisanom u čl.173 st. 6 KZ-a, koje je kvalificirani oblik kaznenog djela iz prethodnog stavka ( st. 5 ), ako osoba daje na uživanje opojnu drogu više drugih osoba, maloljetniku, nemoćnoj osobi i sl. Za stavak šest je zapriječena viša kazna ( razumljivo ) nego za st. 5.

A što ti znači ono - samo jedan joint ima više od 0,3 % THC-a ??
Ili ima , ili nema više od 0,3 %, svejedno je radi li se o ~ 1 gr, 1 kg. ili 1 toni marihuane. Znaš  , postotak ti je kad se udio materije B u materiji A izračunava u stotim dijelovima materije A, koliko istih zauzima materija B.

Nadalje nadležnost Županijskog odvjetništva od Općinskog, se ne dijeli prema vrsti droge, niti prema vrsti 'germe' upotrebljene za spravljanje/pečenje kruha, već prema visini zapriječene kazne za inkriminirano djelo !!
Dakle, ako je zapriječena kazna viša od 10 god., onda je to nadležnost Županijskog odvjetništva !!!
Naravno da obiteljski liječnik ( primarne zaštite ) ne određuje samostalno liječenje hepovima, to radi nakon savijetovanja s Odjelom psihijatrije.
O poređenju Heptanona s Xanaxom, Praxitenom i sl. lijekovima čiji se sastojci nalaze na Popisu lijekova koji sadrže opojne tvari, nema smisla raspravljati...

B&A

Natrag na vrh Vidi Gonzo's Profil Pretraži druge poruke poslane od Gonzo
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 22.02.2006 u 09:11 Citiram juliška

Ovako:

čl. 173 st. 1, 4 i 5 nadležnost su ODO-a

čl. 173 st. 2, 3 i 6 nadležnostu du ŽDO-a

Nadalje, posjedovanje se kažnjava (kao što sam rekla riječ je o uvjetnim osudama, odakle ti podaci da DO to odbacuje nemam pojma, provjeri još jednom). A da se Zakon o vlasničkim odnosima mjeri i stavlja u isti koš sa Zakona o zlouporabi opojnih droga je čista glupost, drugi put razmisli kad pišeš nešto tako. Znači da i ti možeš davati budalaste izjave. Sve što ima više od 0,3% THC-a je kažnjivo pa i posjedovanje, provjeri još jednom. Nadležnost ŽDO-a je kad je kazna zatvora propisana do 10 god., kao i dugotrajna kazna zatvora, provjeri još jednom. Iznimno, dogovorom između tijela naldežnost se može prepustiti ODO-a zbog troškova postupka, provjeri još jednom.

Inače za kaznena djeal iz čl. 173 st. 1, 2, 3, 4 i 5 sud okrivljenika može osloboditi kazne, ako on pomogne dobrovoljno u otkrivanju počinitelja, provjeri u Kaznenom zakonu.

Heptanon, Xsanax, Praxiten, Lexillium, imaju aktivne tvari koje se nalaze na Popisu opojnih droga i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga ("NN" br. 163/03), a THC se nalazi na Popisu psihotropnih tvari ("NN" br. 153/03.). Prouči pa se javi. A još prouči i Zakon o suzbijanju zloupobe opojnih droga ("NN" br. 107/01, 87/02.., 163/03., 141,03) i obrati pozornost na čl. 3.Editiran od juliška na 22.02.2006 u 09:12
Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
Goran
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 22.02.2006 u 12:38 Citiram Goran

Zanimljiv članak u današnjem Jutarnjem listu veže se uz našu temu. Navodni narkoboss Jakša Cvitanović kontrolira 85 posto prodaje heroina na Korčuli. Protiv nejga je podnijeto 80 kaznenih prijava, a radi, zamislite, odvjetničkom uredu dubrovačke odvjetnice Ane Brimiša.
Roditelji i saborska zastupnica Ruža Tomašić prijavila ga je policiji (o tome će govoriti i na Saboru), ali protiv njega nije pokrenuta nikakva akcija. Upoznala je i bivšeg i sadašnjeg ministra (našeg Kiru) s konkretnim imenima dilera i pomagača.
Ruža je, inače, radila u Kanadi, u policiji i bavila se borbom protiv trgovine drogom.
Evo vam, uostalom, linka pa da prokomentiramo. http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,2,21,k orcula_narkoboss,13020.jl

Imamo li mi našu Ružu?

Natrag na vrh Vidi Goran's Profil Pretraži druge poruke poslane od Goran
 
juliška
Virovitički maršal
Virovitički maršal


Pristupio/la: 09.02.2006
Online Status: Offline
Poruke: 397
Poslan: 22.02.2006 u 13:25 Citiram juliška

Ovaj članak samo potvrđuje ono što sam ja već ranije rekla, a ostala neshvaćena. Veliki dilieri imaju jaaaako dobru pozadinu (u slučaju Cvitanovića policija pa čak i odvjetnici). Oni su nedostižni, neuhvaćeni, "nevini". Iako policija zna tko su dileri glavni boosovi u gradovima ne poduzimaju ništa. Što zbog straha, što zbog nerješenih stvari iz prošlosti (jer i neki policajci imaju sumnjivu i nečistu prošlost), što zbog dugova (da ne spominjem da se često novac posuđuje upravo od narkodilera, a otplata je jako duga i nikad joj kraja i često se radi po principu "ruka ruku mije"). Uostalom spomenuti diler na kraju i radi u odvjetničkom uredu, bez ikakvih problema, dok mi ostali smrtnici moramo izvaditi hrpu potvrda o nekažnjavanju i još podliježemo provjeri od strane poslodavca. Što si veći kriminalac to u društvu imaš bolji položaj i sve se vrti oko tebe. Osim što si uspješan nakodiler, uspješan si i poslovni čovjek (koji zastupa policiju). To ja zovem uspješnim biznismenom. Kao što sam rekla, uhvati se onaj mali konzument, zapravo nebitni, dok oni veliki hodaju gradom, imaju najbolje kuće i automobile i najbolju zaštitu i položaj u gradu.

Ima toga i u VTC, ali naša Ruža još nije "procvjetala".Editiran od juliška na 22.02.2006 u 13:27
Natrag na vrh Vidi juliška's Profil Pretraži druge poruke poslane od juliška
 
Gonzo
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 22.02.2006 u 20:27 Citiram Gonzo

Juliška, pričaš gluposti. Popis biljaka... ?!
St. 6 o nadležnosti ŽDO-a !?
Tko trpa Zakon o vlasničkim odnosima s Zakonom o suzbijanju...?
Do Izmjena i dopuna negdje '99 je u st. 1 je stajalo ...tko drži... opojne droge, a danas je ..tko posjeduje opojne droge... svakom, pa čak i priučenom pravniku je razlika više nego očita, ali tebi to nije jasno.
Nadležnost ŽDO- je od 10 g. pa na više.

Ne u otkrivanju počinitelja, već djela !!!

Natrag na vrh Vidi Gonzo's Profil Pretraži druge poruke poslane od Gonzo
 
Gonzo
Gost
Gost


Pristupio/la: 01.10.2003
Online Status: Online
Poruke: 20585
Poslan: 22.02.2006 u 20:28 Citiram Gonzo

P.S.

Nemam više snage....

B&A

Natrag na vrh Vidi Gonzo's Profil Pretraži druge poruke poslane od Gonzo
 

Stranica of 3 Slijedeća >>
  OdgovoriPošalji novu temu
Verzija za ispis Verzija za ispis

Skok na forum
Ti ne možeš poslati nove teme u ovom forumu
Ti ne možeš odgovoriti na teme u ovom forumu
Ti ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš editirati svoje poruke u ovom forumu
Ti ne možeš kreirati ankete u ovom forumu
Ti ne možeš glasati u anketama u ovom forumu

Powered by Web Wiz Forums version 7.7
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

Čekajući da se učita stranica, potrošili ste 0,1563 sekundi(a).